Category Archives: Municipals

Vergonya! Aprovat el monestir a la Plaça Bernat Calbó

SBC4009-620x350Al ple de divendres es va aprovar la construcció del monestir en el lloc de l’església situada a la Plaça Bernat Calbó.

La proposta va ser aprovada per CIU i PP i UxB (ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana), mentre que PSC i ICV-EUiA es van abstenir.

Fa uns mesos ja vam denunciar -gràcies a poblenou.org– que el sòl on es troba l’actual església era municipal i va ser donat en ple franquisme al Bisbat de la ciutat.

Lluny de tornar al municipi, els grups de l’Ajuntament (per activa o passiva) confirmen la privatització de l’espai.

Des de la CUP de Sant Martí apostem per la recuperació de tots aquells actius que han de ser remunicialitzats (sòl, recursos hídrics, tanatoris,…) per tornar a la gestió popuar de tots aquests recursos.

ReCOOPerem l’economia. Construim la ciutat solidària i de les persones

Xerrada_recooperemLa CUP de Barcelona presentem aquest divendres 21 de febrer, en el marc d’una xerrada a la Biblioteca de Poblenou, la nova campanya “Recooperem l’economia. Construim la ciutat solidària i de les persones”.

La “Marca Barcelona”: una anàlisi crítica del model econòmic d’inversió i producció neoliberal

Xerrada amb:

Albert Recio. Professor d’Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Mercè Tatjer. Professora de Geografia de la Universitat de Barcelona.
Maria Favà. Periodista secció local Barcelona de l’AVUI (1976-2009).

+ presentació de la campanya “Recooperem l’economia. Construim la ciutat solidària i de les persones”.

Demà dilluns Assemblea Oberta

1609679_656104857784891_1265465617_nDILLUNS 10 FERBER 2014

19h.- Assemblea oberta

Ordre del dia:

Què ha de fer la CUP

– Eleccions europees

– Eleccions municipals 2015

Vine i digues la teva!

Moció Al Ple del Districte sobre serveis bàsics

La CUP de Sant Martí recolzem i assumim com a pròpies les següents demandes.

Veïnes i veïns del districte, PROPOSEM que el Ple del Districte de Sant Martí aprovi la
següent moció:

-Considerant que la situació de necessitats vitals d’un gran nombre de persones i famílies del nostre districte és totalment precària, producte de l’atur, esgotament de les prestacions d’atur i la falta de perspectives d’ocupació.

-Considerant que la disminució o falta total d’ingressos i la pujada de preus dels serveis bàsics, gas, aigua i llum, deixa a moltes famílies sense la possibilitat del seu pagament i el seu conseqüent tall del servei.

-Considerant l’augment elevadíssim de les necessitats i la falta de recursos de l’assistència social, producte de les retallades d’aquestes partides, en els dos últims anys més del 50%, a fet que el problema que estem vivint sigui molt greu.

-Considerant que aquesta situació salvatge d’absolut menyspreu a les famílies i a les persones més vulnerables, crea una situació de indignitat al districte, que rebaixa a límits mai vistos les condicions socials del conjunt.

-Considerant que si no fem res, aquest procés encara anirà a més.

-Considerant que els ajuntaments i els districtes no poden deixar de complir els compromisos amb els seus veïns.

-Considerant que davant d’una situació excepcional com la que vivim, requereixen mesures excepcionals.

El Ple Municipal del Districte de Sant Martí ACORDA:

Que cap veïna o veí, en el Districte de Sant Martí, quedi sense subministrament de llum, gas o aigua, per que honestament no pugui pagar.

En conseqüència, es prendran les mesures pressupostàries adequades i es realitzaran les gestions i peticions a les companyies subministradores corresponents, per que es faci efectiva aquesta mesura.

RECOLZEN LA PRESENT MOCIÓ:

Teresa Homedes Sugranyes – Luna Fajo Castro – Rosa Mª Lloret Barbera – Concepción Benages Nager – Joseba Vilalta Vives – Eva Garcia Soles – Veronica Loká Bokara – Iolanda Collboni Cuadrado –Albert Martin – Josep Calzada Doladé Jose Francisco López Alcaraz – Nuria Pascual Cardona –Jose Gil Arjona– Santos Pérez Lamban – Eliseo Loyé Barila – Maria Vallespi Zambudio – Carlos Paramo Salazar – Karito Alcalde Torres – David Santasusana García -José Barrero Barrero –Mª Gloria Pallarès Martínez -–Carme Vall Parera – Pere Camps Garrido – Alexis Expósito Navas –Leonor Gonzalez – Hilario Cabezas – Aurora Castro Pulido – Aram Ramón Perello – Josep Manel Ocaña lópez -– Ana Maria Ortiz -Adrià Izcara Esteve – Alicia Torres Chavez – Monica Fernández Benages – Rocio Valle Téllez – Mº Isabel Luillar Lopez – Carolina Olmo Castro – Pilar Viñas Novella – Jose Antonio Vicente – Juan Antonio Cabrera Chamorro– Piedad Nieto Martinez –Graciela Safra Muñoz –Sergi Miralles Miro – Antonia Tellez López – Eduard Ocaña Pallarès – Carles Ocaña Pallarès – Mª Dolores Loká Bokara – Maria Josefa Comellas Aznar – Enric Ràfols Maymó – Ricard Fornells Clotet – Estel Jou i Pi – Jordi Estivill i Castany – Jordi Amadó i Garcia – Sònia Mataró Sopena – Joan Pobar Giménez – Josep Calzada Homedes – Pamela Vilchez Torres – Rafael Montalbán Gutiérrez – Martin LLucia Fresneda -Anabel Lozano Arias – Omar Arana-Reyes Carrillo – Felisa Cruces Fermin – Joan Carles Lozano – Marc Ribera

Resultats eleccions al Parlament als nostres barris

Felicitats a totes les persones, retallades, aturades, desnonades, cooperativistes, entitats, moviments socials, lluites als carrers, i activistes! Ja tenim el nostre Cavall de Troia dins del Parlament tot esperant que  s’obri i que esclati tota la nostra força davant dels polítics professionals, lladres de sanitat i educació, acaparadors de càrrecs i sous, acompanyats d’assessors i xofers, dels rebentadors d’ulls en manifestacions.

Felicitem-nos per gairebé doblar els percentatges i més que doblar els vots respecte a les municipals de maig de 2011 en els nostres barris del Districte de Sant Martí.

Eleccions al Parlament de la CAC de novembre de 2012

Vots 4208 , percentatge respecte als votants totals 3,06

Eleccions municipals de maig de 2011

Vots 1538, percentatge respecte als votants totals 1,64%

Eduard Freixedes, mentider!

Com dèiem en l’anterior entrada, durant l’Audiència Pública del Districte del dijous passat (5 de juliol), el Regidor del Districte va titllar de falses les dades que repartíem dins del plenari…. i es va quedar tant ample.

Com que no es tracta de fer demagògia política, per part de la CUP només oferim dades que es troben publicades. Aquí podeu veure les retribucions, en data juny de 2012.

Salut i transparència!

La CUP de St.Martí reparteix fulls explicant els sous dels regidors de l´Ajuntament de Barcelona.

En una audiència pública a vessar de gent reclamant els seus drets bàsics com  l’educació, la sanitat o l’habitatge, membres de la Cup de Sant Martí hem repartit fulls on s’explica els sous dels polítics de la nostra ciutat. La reacció del públic assistent ha estat escridassar una vegada més als teòrics representants del poble, demanant-los que es baixin els sous en lloc de tantes retallades en els serveis bàsics. El Regidor del Districte, Eduard Freixedes, ha intervingut demanant al públic que no s´ha de fer cas del que diguin aquests “panfletos” i ha insinuat que la informació dels mateixos no era real. (SIC)

Les dietes del regidor de Sant Martí

En l’anterior entrada parlàvem de la campanya que fem a la CUP Barcelona sobre els sous de les persones que són regidores a l’Ajuntament. Doncs bé ara hi afegim que el regidor del districte de Sant Martí i regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona Eduard Freixedes i Plans, a part dels seu sou com a regidor, també rep suculentes dietes com a membre del consell d’administració de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i com a representant del Consell Metropolità de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). Els membres del Consell d’Administració de TMB, segons una informació apareguda el passat 13/01/2012 a 8TV, reben uns 600€ per cada reunió. Els membres del Consell Metropolità de l’AMB, segons va publicar el diari El País el 28/11/2011, reben entre 323 i 1350 € per reunió a la que assisteixin, hi ha 9 reunions anuals equivaldria a rebre un sou extra anual d’entre 2.907€ i 12.150€.

Freixedes també és: president de l‘Institut Metropolità del Taxi, conseller de 22@BCN SA, conseller de l’empresa BCN Serveis Municipals SA, vocal del Consell d’administració del Patronat Municipal d’Habitatge de Barcelona, membre del consell de govern del Consorci de la Mina, membre de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, i membre de la Fundació Privada de Mobilitat Sostenible i Segura.

Quin sous! Quant cobren l’alcalde i els regidors de Barcelona?

La CUP de Barcelona edita una publicació per denunciar les altes retribucions dels polítics de la ciutat.Alcalde, regidors i regidores acumulen sous, indemnitzacions i dietes de l’Ajuntament de Barcelona i d’altres organismes públics.

La Cup de Barcelona durà a terme un estudi sobre les retribucions que cobren els càrrecs electes i de confiança de l’Ajuntament de Barcelona, per difondre aquesta informació entre els veïns i veïnes de la ciutat. Amb aquestes dades s’ha editat una publicació que recull els barems previstos a la normativa, una aproximació als complements i dietes que cobren regidors del govern i l’oposició. Aquest butlletí inclou, també, una radiografia de com viuen aquests regidors, amb dades relatives a les mútues de sanitat, l’escolarització dels fills o la propietat d’habitatges.

D’aquestes dades n’hi ha que destaquen molt: les retribucions de l’alcalde, Xavier Trias, que cobra més de 100.000 euros l’any sense comptar-hi complements per reunions, o les dels presidents dels Consells de Districte, que a banda del sou cobren 1.640 € per l’assistència als plens. A més a més, molts d’ells cobren dietes i complements per assistir a les reunions de la Diputació de Barcelona o de l’Àrea Metropolitana.

Des de la CUP de Barcelona considerem que aquesta situació és políticament inacceptable, més encara sota el procés social que estem suportant –anomenat crisi econòmica i financera–, que colpeja amb atur i retallades socials i de serveis públics els barcelonins i barcelonines. Per aquesta raó, juntament amb la informació que oferim, fem públiques les reivindicacions següents:

  1. Transparència: publicació de tota la informació relativa a sous base, dietes i altres complements, com també del patrimoni, de tots els càrrecs electes de Barcelona i dels anomenats “càrrecs de confiança”.

  1. Reducció d’un 60% dels sous dels càrrecs electes i de confiança.

  1. Eliminació del complement d’assistència als plens i comissions.

  1. Retallada de l’estructura, les retribucions i els complements dels càrrecs directius i de confiança.

Des de la CUP de Barcelona continuarem portant les nostres reivindicacions al carrer i als òrgans de govern de la ciutat, i emplacem els càrrecs públics que, si alguna de les informacions publicades no és correcta, posin punt i final a aquesta escandalosa opacitat i facin públiques les seves retribucions.

Us podeu descarregar el butlletí editat amb la informació i les reivindicacions en aquest enllaç: http://scribd.com/doc/80692862/CUPquinssous

Les dietes del regidor de Sant Martí

POBLENOU.ORG  (18/01/2012)

El regidor del districte de Sant Martí i regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona Eduard Freixedes i Plans, a part dels seu sou com a regidor, també rep suculentes dietes com a membre del consell d’administració de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i com a representant del Consell Metropolità de l’AMB (Àrea Metroplitana de Barcelona).

Els membres del Consell d’Administració de TMB, segons una informació apareguda el passat 13/01/2012 a 8TV, reben uns 600€ per cada reunió.
Els membres del Consell Metropolità de l’AMB, segons va publicar el diari El País el 28/11/2011, reben entre 323 i 1350 € per reunió a la que assisteixin, hi ha 9 reunions anuals equivaldria a rebre un sou extra anual d’entre 2.907€ i 12.150€.

Freixedes també és: president de l‘Institut Metroplità del Taxi, conseller de 22@BCN SA, conseller de l’empresa BCN Serveis Municipals SA, vocal del Consell d’administració del Patronat Municipal d’Habitatge de Barcelona, membre del consell de govern del Consorci de la Mina, membre de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, i membre de la Fundació Privada de Mobilitat Sostenible i Segura.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular  del nucli de Sant Martí denunciem que no es tinguin en compte aquests disbarats alhora de reduir despeses .

La CUP de Barcelona ha participat al debat “Avenços i retrocessos en polítiques socials dels darrers anys” organitzada pel Col·lectiu Gay de Barcelona

Aquest passat dissabte, 12 de novembre, al Centre Cívic Urgell, la CUP de Barcelona, convidada pel Col·lectiu Gay de Barcelona, ha participat al debat “Avenços i retrocessos en polítiques socials dels darrers anys” organitzada pel mateix CGB.

Per part dels partits polítics parlamentaris presents al Principat de Catalunya hi han participat un/a representant del PP, CiU, PSC, ERC i ICV. Per part dels partits polítics extraparlamentaris també al Principat hi érem, la CUP, SI, Partit Pirata, PACMA i UPyD.

El públic assistent, format per una cinquantena de persones, estava molt motivat i hi era amb la intenció de ser escoltat, com correspon a les persones directament afectades quan partits polítics que es presenten a les eleccions del proper 20 de novembre, “els proposen” una pèrdua de drets.

El format era de preguntes dels assistents a tots els grups polítics i va ser molt il·lustratiu el debat al que van donar lloc les preguntes sobre el matrimoni homosexual. Deixant a banda el discurs buit d’UPyD, els ridículs més remarcables de la trobada els van protagonitzar els membres de CiU i del PP, Joan M. Miró i Dolors Montserrat. Francament trist el paper dels esforçats representants dels i les homosexuals en aquests “grans” partits:

El representant de CiU, membre de ConverGays, es va trobar en la situació d’haver de defensar arguments tipus “D’acord, en Duran (número 1) no està d’acord amb el matrimoni homosexual, però els números 3 i 4 de la candidatura creuen fermament en la igualtat de drets entre persones homo i hetero”.

La representat del PP va donar voltes i voltes intentant exposar com la “sensibilitat majoritària” del PP, homòfoba, volia fer canviar el nom de la unió homosexual de “matrimoni” a “unió civil”… Des del públic, un company del FAGC va haver de recordar-li que el seu partit no proposava un canvi de nom sinó la modificació del 75% de la llei. O sigui, que estaven promovent la pèrdua de drets, de nou… La senyora Montserrat es va dedicar a tirar pilotes fora parlant de no discriminació per raó d’opció sexual a l’esport… Com si tingués res a veure amb el que se li estava qüestionant.

Per a Unión Progreso y Democracia tot era una qüestió de “libertad-libertad-y-no-discriminación” però el seu discurs no va resultar creïble per els i les assistents. La representant de UPyD, Irene Martínez, no només es va dedicar al poti-poti lingüístic (intercalant una frase en català i una en castellà, estil Ciudadanos, com si això fes cap mena de gràcia o demostrés unes alguna capacitat verbal) sinó que va fer un discurs tan vague que va ser molt contestat perquè se li va recordar més d’una vegada que, molta libertad-libertad, però que es passaven les sessions parlamentàries votant com el PP.

En aquest punt, l’Eduard Vilaplana, que intervenia per la CUP, va explicar que matrimoni era la unió de dues persones que s’estimaven i es volien casar. I és que no es pot dir gaire res més sobre aquesta qüestió si no volem anar socialment enredera. És tant simple com que tota la població tingui els mateixos drets i els mateixos deures. Des de l’àmbit municipal la CUP hem treballat per la no discriminació i pels drets i llibertats del col·lectiu homosexual.

I aquell vespre ho vam deixar allí, sabent una mica més del discurs, i, sovint, de la hipocresia de cadascú… I amb moltes ganes de deixar d’haver de reclamar drets per poder parlar de llibertats.

.

 

LA CUP DE SANT MARTÍ AL PRIMER PLE ORDINARI DEL DISTRICTE

El passat dijous 6 d’octubre, alguns membres de la CUP de Sant Martí vam assistir al primer ple ordinari del districte d’aquest curs polític i d’aquesta legislatura.

Degut a la poca transparència en la publicitat d’aquest acte, per part de l’ajuntament, no va ser possible presentar la petició, abans de 48 hores, per participar activament en aquest ple. Tanmateix, vam aprofitar l’ocasió per donar-nos a conèixer com a membres de la CUP de Sant Martí, tant al president del consell, el Sr. David Escudé Rodríguez, com a d’altres regidors i regidores: les cares de sorpresa davant la nostra presència es repetien.

Una vegada més, vam ser testimonis de com els grups polítics representats en el ple no porten la política a la realitat dels nostres barris i, igual que els lloros, no paren de repetir les mateixes consignes que els venen dictades des de les cúpules dels seus partits: CiU justificant la no construcció d’una escola bressol pública al Poblenou (considerant que les escoles bressol públiques fan la competència a les concertades), el PSC i ICV-EUiA erigint-se com els grans defensors de les polítiques socials (ja coneixem la seva trajectòria d’aquests anys), el PP demanant més presència policial als carrers, la instal·lació de càmeres de vídeo-vigilància als nostres barris i fomentant la política de la por

Amb aquest panorama, des de la CUP de Sant Martí treballarem per ser presents i actius en aquests consells de districte, serà difícil però hem de començar a treballar per canviar aquestes dinàmiques, cal que en el districte s’hi parli dels problemes reals del nostre territori i de la gent que hi vivim.

Què hi direm la gent de la Candidatura d’Unitat Popular?

  • Equipaments: Exigim la construcció de la Biblioteca i del Casal de Joves al Clot-Camp de l’Arpa i també el Casal de Joves del Poblenou. Cal consensuar amb les entitats del barri què fer de la Torre del Fang. També proposem ocupar els dos pisos superiors de Can Saladrigues per a una Escola d’Adults i l’Arxiu Històric del Poblenou i que l’Ajuntament compleixi el què ha promès en concepte d’equipaments.

  • Sanitat, serveis socials i educació: Cal ampliar serveis hospitalaris: l’Hospital del Mar col·lapsat per donar servei a Ciutat Vella, Sant Martí i, fins i tot, Sant Adrià de Besòs. També proposem ampliar oferta de Residències d’avis i àvies i l’oferta d’Escoles Bressol. Més que retallades, cal pujar la despesa social i col·locar-la als nivells dels principals Estats de la UE.

  • Polítiques ecològiques: L’Ajuntament ha d’impulsar horts urbans comunals en aquells solars públics o privats sense un pla arquitectònic definit, dotar-los d’un ús i evitar espais tancats i abandonats. Recollida porta a porta de la fracció orgànica. Crear un Mercat de productes ecològics rotatiu en els divers barris.

  • Habitatge i urbanisme: Des del consistori s’ha de treballar per aturar immediatament els desnonaments. A més, ampliar les zones de protecció urbanística i exigir el compliment amb els usos del sòl dedicats a equipaments per als barris per evitar la continuació dels casos Mediapro, MediaTIC, Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, Diagonal Mar, Fòrum i un llarg etc. També exigim diàleg i pacte amb les entitats dels barris per tal d’evitar els nyaps com les Glòries.

 

Assemblea Oberta de la CUP – AxB

Des de la CUP-Alternativa per Barcelona us convidem a totes i tots a participar en l‘assemblea oberta de la CUP-Alternativa per Barcelona que tindrà lloc al CC de la Barceloneta C/ Conreria 1-9 a les 10:30 h aquest dissabte 18 de juny. Esperem a tots i totes les baracelonines per tal de poder valorar de forma conjunta el treball realitzat durant la campanya electoral i quins són els passos per fer d’anar endavant.

La CUP-Alternativa per Barcelona celebra uns resultats que la converteixen en la sisena força a la ciutat

Es confirma l’existència d’un espai crític amb l’actual model de gestionar Barcelona, que neix de les lluites socials i polítiques alternatives que han vingut treballant des de fa anys en els barris i en els districtes de la ciutat

La CUP-Alternativa per Barcelona vol manifestar la seva satisfacció pels bons resultats assolits a la ciutat de Barcelona (11.805 vots) i, en general, a la resta del territori nacional on la candidatura independentista i d’esquerres també es presentava.

Per la CUP-AxB, aquests resultats posen de manifest l’existència d’una alternativa política transformadora a Barcelona, nascuda de les lluites socials i polítiques crítiques amb la forma d’entendre la política municipal dels partits tradicionals basada en la gestió burocratitzada i allunyada de les barcelonines. Un model de ciutat aparador, excloent i elitista que els successius equips de govern han vingut desenvolupant d’esquenes a les necessitats i als interessos de les classes populars.

En aquest sentit, els resultats obtinguts són un punt de partida per donar veu a les diferents expressions ciutadanes que plantegen una Barcelona ecològica, veritablement inclusiva i participativa, respectuosa amb la diversitat, garant del dret a l’habitatge i d’uns serveis públics assequibles, descentralitzada, als servei dels treballadors i treballadores i motor de l’autodeterminació dels Països Catalans.

A tot plegat, la CUP-AxB vol mostrar la seva preocupació per l’alta abstenció registrada novament en uns comicis, fet que, al seu entendre, demostra els dèficits de la democràcia representativa i la necessitat d’aprofundir en mecanismes de democràcia directa, totavegada que vol expressar la inquietud pel creixement de les opcions conservadores i xenòfobes, que utilitzen la immigració com a boc expiatori d’una crisi que, enlloc d’abordar-se en termes de justícia, de solidaritat i d’igualtat social, castiga i accentua la precarietat d’amplis sectors populars.

Finalment, la candidatura independentista i d’esquerres vol subratllar que les eleccions no són una fi en si mateixa, sinó un mitjà per continuar defensant unes propostes i un manera d’entendre la política que atengui les necessitats de les persones, en especial les que partanyen a les classes més desfavorides i marginades per un sistema econòmic injust. Des d’avui mateix, la CUP-AxB continuarà treballant al costat dels veïns i veïns i del teixit associatiu per defensar una Barcelona justa, participativa, integradora i sòlidaria amb els pobles del món.

Acte d’ahir de final de campanya

Ahir vam celebrar l’acte final de campanya de la candidatura CUP – Alternativa per Barcelona al Parc del Clot.

L’acte es va estructurar amb unes intervencions teatralitzades per dos companys de la CUP. Ells anaven donant entrada a les diferents persones que hi van intervenir: un representant de la comunitat palestina, en Txelui Moreno com a portaveu de l’esquerra abertzale, en Xavi Navarro com a regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès, representants de cada un dels Districtes de la ciutat i en Xavi Monge, que va cloure l’acte.

Solidaritat internacional, propostes dels diferents nuclis de Districte, i  denúncies de les actuacions dels partits amb representació al consistori van ser els eixos d’un acte on hi van ser presents mig miler de persones.

Molta energia que recollirem en forma de vots demà!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquest divendres, acte final de campanya de la CUP-Alternativa per Barcelona. T’hi esperem!

Aquest divendres 20 de maig la CUP-Alternativa per Barcelona fem l’acte de cloenda de la campanya electoral.

T’esperem divendres a les 20h al parc del Clot (metro Clot), en el tancament d’una campanya electoral que ha estat il·lusionant.

Hi participaran:

  • Xavi Monge, candidat número 1 de la llista de la CUP-AxB
  • representants dels nuclis de districte de la candidatura
  • Xavi Navarro, regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès
  • Txelui Moreno, portaveu de l’esquerra abertzale

I el diumenge 22, no t’oblidis d’anar al col·legi per revolucionar Barcelona!

Però què proposem la CUP-Alternativa per Barcelona per la ciutat?

Barcelona fa massa temps que dóna l’esquena a les classes populars de la ciutat. La prioritat de l’Ajuntament ha estat afavorir l’especulació urbanística i un model turístic depredador enlloc d’atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania.

Davant d’aquesta realitat, la candidatura d’esquerres i independentista CUP-Alternativa per Barcelona plantegem un canvi radical en les polítiques, les quals han de permetre defensar els serveis públics, garantir un habitatge digne, impedir que es degradi l’entorn, descentralitzar les decisions als barris, tallar d’arrel la corrupció i defensar el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans.

És per això que ens presentem a les eleccions municipals del 22 de maig amb un programa que proposa l’aplicació de 5 grans mesures:

  1. Protegir el dret a un habitatge digne: Impedir els desnonaments i forçar la posada en circulació dels 80.000 habitatges buits que hi ha a la ciutat.
  2. Garantir els serveis públics: Municipalitzar els serveis públics (educació, sanitat i serveis socials) i recuperar els que estan privatitzats (com la gestió de l’aigua, la neteja dels carrers o el bicing).
  3. Potenciar l’ús social de l’espai públic: Derogar l’ordenança del civisme i recuperar polítiques que fomentin l’ús ciutadà de carrers i places. Prioritzar els i les vianants i el transport públic per davant dels vehicles privats.
  4. Garantir l’estabilitat laboral: Equiparar els convenis dels  treballadors i treballadores de l’Ajuntament i, en cas de contractar una empresa externa, aplicar unes condicions laborals justes.
  5. Democratitzar l’Ajuntament: Elaborar els pressupostos de cada districte de manera participativa, exigir transperència a les empreses i reduïr les remuneracions dels càrrecs polítics.
  6. Defensar l’autodeterminació: Promoure el dret a la lliure determinació dels Països Catalans i donar suport a la resta de pobles del món que lliuten per a la seva emancipació social i nacional.

A la nostra web (www.revolucionabarcelona.cat) podràs trobar desenvolupades totes les mesures que proposem per a la ciutat i també pel teu districte.

EL 22 DE MAIG, VOTA CUP-ALTERNATIVA PER BARCELONA
REVOLUCIONEM LA CIUTAT
!

MÉS DE 500 PERSONES OMPLEN LA PLAÇA DEL DIAMANT EN L’ACTE CENTRAL DE LA CUP-AxB

Els independents de la candidatura independentista i d’esquerres defensen la necessitat de recuperar la veu dels barris per transformar Barcelona

Més de 500 persones han assistit aquest diumenge, dia 15 de maig, a l’acte central de la campanya de la CUP-Alternativa per Barcelona a l’ajuntament de la ciutat. La convocatòria, que ha tingut lloc a la plaça del Diamant, al cor del districte de Gràcia, s’ha iniciat amb un dinar popular, el qual li ha seguit els parlaments de les personalitats independents que integren la candidatura independentista i d’esquerres a la capital del país.

Presentat per l’activista dels moviments socials i veí del barri, David Fernàndez, l’acte polític ha començat amb la intervenció de Josep Maria Navarro, empresari de l’economia social i solidària i número 40 a la llista en qualitat d’independent, que ha reclamat fer de Barcelona “un motor actiu en la lluita contra el militarisme i la guerra, alhora que estandard de la cultura de la pau, del diàleg i de la solidaritat” entre els pobles de les dues ribes de la Mediterrània.

Al seu torn, ha pujat a l’escenari Roser Veciana, exregidora d’Els Verds a l’Ajuntament i número 7 a la llista, per la qual el consitori ha esdevingut “una Societat Anònima que no representa a ningú”. Segons Veciana, davant d’aquesta situació, “la CUP-AxB apareix per construir una veritable democràcia directa”, per acte seguit afegir: “Mitjançant el treball en els barris i al costat de la gent, farem una ciutat pensada per les necessitats de la ciutadania”, ha afirmat. Roser Veciana ha acabat el seu parlament proposant que Barcelona sigui insubmissa a totes les guerres i proclamant que la CUP-AxB “som radicals perquè anem a l’arrel de les coses”.

A continuació, l’escriptor i número 41 a la llista de la candidatura, Julià de Jòdar, s’ha referit a l’aposta de la CUP-AxB per ser la corretja del canvi social i de democràcia de base que aspiren els sectors populars de la ciutat i del país en el seu conjunt. Per ell, “volem ser la punta de llança dels interessos veïnals, no pas per substituir-los, sinó per representar-los”. En aquest sentit, Jòdar, recent guardonat amb el Premi Serra d’Or, ha defensat la CUP-AxB com a “dic de contenció” contra la corrupció, l’especulació i la manca de justícia i de llibertats. “Hem de transformar el món perquè a la ciutat es noti, i viceversa, hem d’anar als barris per canviar el món”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Destacats intel·lectuals donen suport a la CUP-Alternativa per Barcelona

Avui dijous, 12 de maig, s’ha presentat en roda de premsa el manifest de suport a la CUP-Alternativa per Barcelona que han impulsat els candidats independents que figuren a la llista. Entre els firmants al manifest, que ja ha rebut l’adhesió de centenars de persones, destaquen nombrosos activistes de les lluites socials i professionals rellevants de la cultura, així com militants de l’esquerra independentista. La presentació del manifest ha comptat amb l’escriptor Julià de Jòdar, l’exregidora d’Els Verds Roser Veciana, l’activista dels moviments socials David Fernàndez, l’empresari d’economia social i solidària Josep Maria Navarro -totes ells membres de la llista en qualitat d’independents- i l’agitador cultural i president del Taller de Música Lluís Cabrera.

Col·labora econòmicament amb la CUP-AxB! Ajuda’ns a revolucionar Barcelona!

La CUP-Alternativa per Barcelona és una nova candidatura que es presenta a les eleccions del proper 22 de maig. Nosaltres no tenim ni grans empreses al darrera ni deutes amb bancs, i per tant som independents 100%. La nostra campanya electoral té un pressupost molt més baix que la de la resta de partits i hem sufragat totes les despeses de la campanya amb les quotes de la militància de la CUP de Barcelona i la resta d’organitzacions que hi donen suport.

Amb el pressupost de campanya ja hem editat octavetes, cartells, revistes, pancartes i altres materials per fer conèixer les nostres propostes per revolucionar Barcelona arreu de la ciutat.

Però encara tenim ganes de fer més cartells, octavetes, revistes i posar publicitat en alguns mitjans digitals per tal de fer arribar el nostre missatge que hi ha alternatives a l’actual model neoliberal de ciutat.

Per això t’animem a col·laborar econòmicament amb nosaltres amb una aportació econòmica, la que et sigui possible i tinguis ganes de posar. El número de compte per a fer les aportacions és el 3025 0005 84 1433248831 (Caixa d’Enginyers).

Perquè els teus diners serviran per treballar per revolucionar Barcelona i convertir-la en una ciutat socialment més justa i nacionalment més compromesa!

Pressupost de campanya simplificat

Botifarrada al Clot

Us presentem algunes imatges de l’acte que vam fer aquest dissabte a la Plaça del Mercat del Clot. Més de 100 persones van poder animar-se amb música, bones botifarres a la brasa amb seques, un  boníssim vi o cerveses i tot a preus populars. Finalment totes vam gaudir del cantautor el Xato de Marià Aguiló.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.



La CUP-AxB ens plantem davant la casa de Fèlix Millet per denunciar un model urbà que alena la corrupció i la impunitat

Avui dilluns, 9 de maig, una delegació de la candidatura CUP-Alternativa per Barcelona ens hem personat davant d’un dels immobles de Fèlix Millet, situat al barri de les Tres Torres (Pedralbes), per denunciar “un model de fer ciutat basat en la impunitat cronificada dels delictes d’alta voladai que “contrasta amb la duresa amb la que s’aborden les creixents exclusions socials: ordenances del civisme, 26 reformes del codi penal i criminalització de la pobresa”.

Prenent les paraules de Leonardo Scascia, pel qual “el poder és un gran delinqüent impune”, volem assenyalar Fèlix Millet: saquejador del Palau amb un frau multimilionari de 35 milions d’euros i corruptor del mateix Ajuntament en el cas de la permuta requalificadora de l’Hotel del Palau, pel qual està imputat el regidor d’Urbanisme Ramon Garcia Bragado.

Per la CUP-AxB, aquesta xacra té noms i cognoms: cas Gisa, cas Pallerols, cas Ferrocarrils, cas Jordi Vergé a Girona, cas Hotel Palau, cas Ciutat Vella, cas Itziar Gonzalez, cas Port de Barcelona, cas Pretoria o el cas CDC-Ferrrovial amb les obres de la linia 9 del Metro i la Ciutat de la Justicia com a rerefons. “Una xacra que afecta a tots els Països Catalans i que respon a un model de creixement vinculat a l’especulació urbanística, al turisme de masses i a les grans infraestructures“.

Davant de tot plegat, la CUP-AxB plantegem la democràcia real: el teixit social, el moviment popular i tota la ciutadania. Teixit associatiu que es va oposar a l’Hotel del Palau, aconseguint aturar els plans de Millet i Montull i, finalment, dur als tribunals els responsables. “Un moviment que dignifica Barcelona i és l’únic que ha combatut els casos de corrupció”, malgrat les maniobres dilatòries de l’Ajuntament.

Així mateix, la CUP-Alternativa per Barcelona “defensem una nova ètica en la contractació, la transparència i la implicació ciutadana per una nova cultura de la gestió pública, la qual s’ha de basar en el control de la impunitat“.

Finalment, “exigim que el robatori de Fèlix Millet sigui tornat el més abans possible. Que mai més 400 acabalats decideixen per la ciutadania, i que mai més el ghetto de Pebralbes, on el 85% del vot s’escora a la dreta catalana o espanyolista, decideixi per nosaltres”.

Des de la base comença la marea…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ruta de nyaps ben amanyadets

Avui hem celebrat amb gran èxit de participació l’acte de presentació de la Campanya a Sant Martí en un acte a la Plaça del Mercat del Clot. Més d’un centenar de persones han gaudit de la botifarrada, dels parlaments d’en Guillem Torres, en David Requena i en Xavi Monge i de l’actuació del Xato de Marià Aguiló i les seves interpretacions de cançons combatives.

Però abans de tot aquest sideral hem realitzat la Ruta dels Nyaps. La ruta ha estat molt encertada donat que l’edifici de “la grapadora”, símbol dels despropòsits de l’Ajuntament amb la Plaça de les Glòries -Catalanes, menys mal!-, ha patit una caiguda d’elements de la façana. Si no us ho creieu ho podeu veure tot seguit.


Les Glòries són gris. La gran estafa

Us passem el vídeo que han fet des de Compromís per Glòries sobre la reforma del nus viari i l’oblit dels compromisos assegurats per part de l’Ajuntament

Independents de la llista de la CUP-AxB i promotors del manifest de suport

“Lluita si pots i si no pots, batalla:
en aquesta impotència que et dirà el que pots fer”
[Blai Bonet]

Venim d’un llarg període on Barcelona ha esdevingut una desfiguració de si mateixa. L’Ajuntament maltracta qui ha de protegir, tot bandejant les millors energies socials que aspiren a recuperar la ciutat des del sentit comunitari. Davant d’aquest context de fraus, corrupcions econòmiques i estafes polítiques, és més necessari que mai una alternativa transformadora capaç de construir una ciutat habitable, justa, ecològica i solidària.

Els i les sotasignants, compromesos en l’aposta per una Barcelona decidida a combatre la crisi i reinventar-se barri a barri per oferir el “millor dels mons possibles”, fem públic el nostre suport a la CUP-Alternativa per Barcelona. Una candidatura d’unitat popular que busca oferir alternatives adeqüades a les necessitats dels veïns i veïnes. Us cridem a totes i a tots a recolzar aquesta il·lusió col·lectiva, per fer de la ciutat un exemple d’autoorganització i de convivència democràtica. Per revolucionar Barcelona.

» llegeix el manifest sencer en pdf

Independents de la llista de la CUP-AxB i promotors del manifest de suport

Julià de Jòdar, escriptor
Txell Bragulat, militant internacionalista i activista contra la guerra
David Fernàndez, periodista
Fidel Lora, exdiputat del PCC al Parlament de Catalunya
Roser Veciana, exregidora d’Els Verds a l’Ajuntament de Barcelona
Jonatan Ivorra, Jona, activista del moviment antiespeculació
Josep Maria Navarro, empresari de l’economia social i solidària

Revoluciona Barcelona!

Primeres encartellades!

Aquesta matinada penjant cartells i pancartes en bona part dels barris.

Aquest diumenge iniciem la campanya a Sant Martí! Vine amb la Candidatura d’Unitat Popular – AxB, la candidatura de totes vosaltres!

El proper diumenge 8 de maig 2011 a la plaça del Mercat del Clot

11:00h.- Ruta de nyaps! Safari fotogràfic pels nyaps de Sant Martí. El safari iniciarà a la plaça de les Glòries.

13:00h.- Mostra de Cultura Popular a la plaça del mercat.

13:30h.- Parlament polític amb Xavier Monge. Candidat número 1 de les llistes de la CUP Barcelona.

14:00h.- Botifarrada Popular

17:00h.- Actuació musical amb “Xato de Marià Aguiló”

Us hi esperem a tots i a totes perquè la CUP és un projecte que depèn i es construeix des dels barris!!

Donem la Cara per la CUP – AxB!

Principals propostes de la CUP-AxB per al Districte de Sant Martí

“A Barcelona hi ha un consens absolut entre els partits tradicionals sobre el model de ciutat”

Aquesta és l’entrevista que el cap de llista de la CUP -Alternativa per Barcelona, Xavier Monge, ha realitzat a n’Albert Caldera per a l’Accent.

Xavier Monge és qui encapçala la llista de la CUP a l’ajuntament de Barcelona. Aquest advocat de 25 anys té ja una llarga trajectòria al sí de l’esquerra independentista com a militant de Maulets i el SEPC. Actualment, a banda de la seva tasca política a la CUP és impulsor, juntament amb altres independentistes del barri de l’Eixample, el Casal La Cruïlla, que obrirà les seves portes properament. També ha col·laborat amb L’ACCENT.

Quin ha estat l’enfocament a l’hora de configurar el model de candidatura?

Quan vam començar a pensar en presentar-nos a les eleccions, vam deixar oberta la forma amb què ho faríem. Volíem configurar una candidatura que partís de dues premisses: intentar sumar el màxim de gent possible dels moviments i lluites socials a una candidatura, i presentar la CUP com a tal a les eleccions. Per aconseguir casar aquests dos elements, des del principi ha estat present la idea de fer una candidatura de “CUP i més”. Això de “CUP i més” s’ha acabat traduint en el que ara mateix és CUP-Alternativa per Barcelona.

Amb quins suports socials compteu?

En primer lloc, tota l’esquerra independentista de la ciutat està arrenglerada i fent feina amb la CUP. També comptem amb les organitzacions que conformen Des de Baix. Tenim altres suports molt importants, com el de la Trobada Social de Nou Barris, que porten temps fent feina municipalista a nivell de barri en una línia molt similar a la de la CUP. A part de tot el teixit organitzatiu, també comptem amb el recolzament de persones independents de reconeguda trajectòria social, política i cultural, com Fidel Lora -exdiputat al Parlament autonòmic pel PCC-, l’activista David Fernàndez, l’exregidora de drets civils Roser Veciana o l’escriptor Julià de Jodar. Actualment, aquest grup d’independents estan treballant per impulsar una plataforma de suport a la candidatura.

Com és la vostra relació amb els moviments socials?

De seguida es va sumar gent a la CUP que provenia de lluites socials i que no havia militat mai en organitzacions de l’esquerra independentista. Això ha suposat una aportació d’experiències i discurs molt important. D’altra banda, també hem anat a trobar moviments socials i a reunir-nos amb ells per tal que ens fessin arribar les seves propostes per recollir-les al programa.

Quin és l’eix central del vostre discurs?

Quan escollim el lema “Revolucionem Barcelona” ho fem per remarcar una cosa que hem anat dient des del principi. A Barcelona no hi ha oposició real, hi ha un consens absolut entorn el model de ciutat i els grans temes. La nostra proposta és aixecar una veu que ara mateix no és a l’ajuntament però sí que és a la ciutat, contra aquest model de ciutat-aparador que exclou les classes populars.

Com creieu que pot influir la consulta del 10A en els resultats electorals a la ciutat?

Costarà una mica destriar què és efecte exclusiu del 10A i què és ja un corrent de fons dels darrers anys. El que sí que és cert és que hi ha qui ha intentat instrumentalitzar i molt la consulta. Creiem que no és el nostre cas; malgrat que molta gent de la CUP ha estat treballant colze a colze amb la resta de voluntaris a la consulta del 10A, no hem anat en cap moment a buscar la foto. Però caldrà veure com repercuteix això a qui s’hi que se n’ha volgut aprofitar, ja que a vegades intentar apropiar-se d’aquestes coses genera un efecte boomerang que es pot tornar en contra dels qui ho han volgut capitalitzar.

Quin ressò social heu percebut envers la vostra proposta política?

A nivell de carrer, de la gent normal, ens hem trobat amb dues actituds diferents, totes dues positives al nostre entendre. El qui ens coneix, si s’assabenta que fem un acte o una parada informativa a prop de casa seva, acostuma a apropar-s’hi per conèixer-nos una mica més i és un tipus de persona molt interessada en preguntar-nos sobre aspectes concrets i en conèixer les raons que ens fan una proposta totalment alternativa a la resta de candidatures. La gent que no ens coneix no mostra una simpatia directa cap a nosaltres -seria absurd dir el contrari, perquè és gent que no ens coneix i per tant no té cap tipus de concepte sobre les nostres propostes-, però si que detectes un cert interès i una visió positiva pel fet que sorgeixin coses i propostes noves. Realment, el que estem detectant és que molta gent està cansada de l’actual sistema de partits.

I a nivell de cercles polítics?

Pel que sabem, als cercles polítics tradicionals de la ciutat no els fa cap gràcia que apareguem, cap ni una, perquè els obliga a un reposicionament del discurs entorn certs temes. També expressen un cert menyspreu, com volent dir que “heu vingut aquí a esgarrapar-nos un grapat de vots que no us serviran de res”.

Com us plantegeu la cursa electoral?

Nosaltres som molt conscients que saltar a les primeres eleccions la barrera del 5% és molt complicat. L’enfocament de campanya que ens hem marcat ha estat que la nostra proposta arribi a tot arreu, a tots els barris, que se sàpiga que hi ha una possibilitat de vot alternatiu al “model Barcelona” que defensen la resta de partits. I a través d’aquesta extensió, anar posant el dit a la nafra en temes concrets que afecten els barris i les classes populars. A partir d’aquí, quants vots pensem treure -que és la pregunta que més ens fan- és quelcom complicat de respondre. No tenim cap referència sobre la que calcular i les porres que fem entre nosaltres donen previsions molt diferents.

Podries dir-nos tres mesures concretes que creieu que cal impulsar de forma immediata des de l’ajuntament?

N’hi ha una en el tema d’habitatge molt important, que és fer el cens de pisos buits que preveu la Llei d’Habitatge, per tal d’expropiar-ne el dret d’ús i posar-los al mercat de lloguer.

Una altra mesura seria aturar l’alienació de béns i serveis públics de manera immediata, i recuperar la gestió pública d’aquells que sigui possible. Cap externalització més, municipalització dels serveis públics que sigui possible i ni un pam de sòl públic més per operacions privades.

També som ferms partidaris d’aplicar la moratòria hotelera a Ciutat Vella i Eixample, per tal que el turisme, per a bé i per a mal, es reparteixi per tota la ciutat.

Quant us penseu gastar en la campanya electoral?

Diria que el nostre pressupost de campanya ronda els 16.000 euros. Els altres probablement es gasten això només en una setmana en un sol barri.

CUP – Alternativa per Barcelona. Propostes bàsiques d’Educació

CUP – Alternativa per Barcelona. Propostes bàsiques de Sanitat

CUP – Alternativa per Barcelona. Propostes bàsiques d’Habitatge

Suspès l’acte d’aquest dissabte

L’acte sobre la presentació del programa cultural de la CUP – Alternativa de Barcelona que s’havia de celebrar aquest dissabte al Parc Central del Poblenou s’ha suspès per causes tècniques.

Continuarem endavant tot bastint la Unitat Pupular fins arribar a l’Ajuntament!

Aquest dissabte veniu al pícnic de Cultura!

Aquest dissabte vinent la CUP – Alternativa de Barcelona presentarà el programa electoral referent a Cultura al Parc Central del Poblenou. Us convidem a venir i participar-hi amb tota la família! Ah! i recordeu de portar la vostra carmanyola plena i ganes de parlar, escoltar i passar-s’ho bé!

Acte d’inici de campanya de la CUP Nacional

Us deixem aquest vídeo, resum de l’acte celebrat dijous passat a les Cotxeres de Sants. Unes mig miler de persones, entre elles unes quantes militants del nucli de Sant Martí van ser presents en un acte senzill, emotiu i reivindicatiu. Hi va haver parlaments, actuacions musicals, pintura d’un mural al fons de l’escenari i petites intervencions de persones representants d’una cinquantena de CUPs de les 80 que es presenten en aquestes eleccions.

Aquest dissabte hem fet el Punt de Trobada

Tal com vam indicar, aquest dissabte a la tarda vam realitzar el Punt de Trobada basat en polítiques ecològiques, mobilitat i transport i urbanisme. A banda vam parlar de quines necessitats tenim en els nostres barris, de manera que s’introduïssin en el programa electoral de la CUP de Barcelona.

D’entrada es va parlar de la situació dels edificis del 22@ autèntiques escultures visitables per l’interior. Unes construccions que serveixen per passar a la posteritat certs alcaldes de la ciutat, com si estiguéssim en el remot Egipte dels Faraons. Nou urbanisme i edificabilitat on no hi ha finestres i les treballadores emmalalteixen.

Edificis amb les quatre parets de vidre i sense finestres, autèntics hivernacles. No cal ser massa llesta per comptar amb les necessitats de climatització d’aquests edificis.

I, a més, amb un Ajuntament que en sòl d’equipament hi situa l’edifici Media TIC o bé l’edifici Imagina de Mediapro. Uns equipament molt necessaris per la societat de l’entorn, sens dubte!

Una societat de consum de comprar i llençar, de comprar i llençar, de comprar i llençar… No es tracta de reduir els residus, sinó de fer que les empreses utilitzin envasos reutilitzables i que es puguin tornar.

Entre altres coses també es va parlar de la necessitat de reduir els vehicles privats en la ciutat. Per exemple apostant per les línies RedBus, línies verticals i horitzontals amb curt minutatge d’horari de pas, prioritat de pas i alta ocupació.

També apostant pel desenvolupament arreu del carril Bici, ja que a la vegada implica la desaparició d’un carril de circulació. També es va dir que cal acabar els carrils Bici per evitar que una persona ciclista s’incorpori de cop en un carril de vehicles motoritzats.

Les diferents intervencions van demanar la Biblioteca i el Casal de Joves al Clot-Camp de l’Arpa, ampliar el servei hospitalari pel col·lapse de l’Hospital del Mar, impulsar les Horts Urbans usant l’usdefruit dels terrenys que encara no tingui projecte arquitectònic, presència de major nombre d’espais d’oci autogestionats, creació de xarxes d’intercanvi i mercats de productes ecològics, ocupar els dos darrers pisos de Can Saladrigas de manera que el teixit associatiu en trii quins usos han de tenir,. agilitzar els permisos per a muntar activitats, obtenir horaris més amples en les activitats de les festes Majors dels diferents barris, més espais per a skaters…

Així es fa la Unitat Popular, amb programes participatius, amb assemblees de districte obertes. Així es fa la CUP.

Punt de Trobada pel progama electoral

Veniu a dir-hi la vostra!

Aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda us esperem a Can Felipa en el Punt de Trobada que fem per elaborar el programa electoral de forma participativa. En concret parlarem de Transports, Urbanisme, Equipaments Públics i Polítiques Ecològiques. A més parlarem també de tot alò que afecti al nostre districte i aportar-hi solucions.

 

La CUP és participació, la CUP és la Candidatura d’Unitat Popular!

Narvaez ho deixa estar!

No, no estem parlant del general Narváez, protagonista de pronunciamientos en el segle XIX i altres fets tant dignes com aquest. Parlem de Paco Narváez, el regidor del Districte al llarg de 16 llargs anys i que ara ha anunciat que ho deixa, que no repetirà a les llistes del PSC-PSOE.

Sí, sí i és que s’acosten canvis en les properes el·leccions. De vosaltres depèn que una veu alternativa, popular, assembleària, anticapitalista i independentista us doni veu a l’Ajuntament!

Acte polític de la CUP Nacional a Barcelona

Les eleccions municipals del 22 de maig cada cop són més a la vora.

Així doncs la CUP Nacional fa el tret de sortida el proper dijous 24 de març. L’acte serà a l’auditori de les Cotxeres de Sants  a 2/4 de 8 del vespre.

Us convidem a participar en aquest acte de l’esquerra independentista i anticapitalista que, de ben segur, ampliarà resultats i representació en el conjunt de la nostra nació.

Ens presentem a 80 municipis, 30 més que en les anteriors eleccions i 20 més capitals de comarca. Representants de totes elles seran en l’acte.

Apunteu-vos-ho, us hi esperem!

Presentació al Clot-Camp de l’Arpa

El dissabte 26 de febrer ens hem presentat al barri del Clot – Camp de l’Arpa. Amb una assistència variable que va arribar a la trentena de persones.

En primer lloc va parlar el nostre company, militant a Sant Martí, Guillem Boix. Entre altres, va fer una repassada a la situació econòmica i social d’aquests moments. També de la crisi de la social-democràcia per un aïllament de les estructures dels partits respecte a les persones que els poden votar. D’altra banda va expressar la necessitat que els moviments socials de la ciutat siguin representats per un partit que trenca les estructures habituals i els doni veu dins l’Ajuntament.

Després va parlar en Miquel Catasús, activista del barri i amb un llarg recorregut dins les lluites veïnals al Clot-Camp de l’Arpa. Ens va explicar la lluita que ha tingut i té l’Associació de Veïns Clot Camp de l’Arpa amb l’equip del regidor Paco Narváez i amb la complicada lluita per les maniobres i mentides que ens mareja el Districte. D’altra banda va defensar la necessitat que una esquerra independentista trencadora tingui presència a la ciutat i a les seves institucions i va demanar que la CUP tingui un llarg recorregut.

Finalment el nostre company Joan Teran, militant de la CUP Barcelona i membre del Secretariat Nacional de la CUP, va intervenir per donar-nos una visió general de la gestació de les CUP així com de l’exemple de l’actuació d’algunes Cup amb representació consistorial, entre altres conceptes.

L’acte es va cloure amb algunes intervencions de les persones presents.

Aquest dissabte al Clot-Camp de l’Arpa

Aquest dissabte 26 de febrer el nucli de la CUP Sant Martí ens presentem al Clot-Camp de l’Arpa

Ho farem a la seu dels Castellers de Barcelona (Bilbao 212).

Com veieu en el cartell, parlaran en Miquel Catasús (membre de l’AAVV del Clot-Camp de l’Arpa), en Joan Teran (que forma part del Secretariat Nacional de la CUP) i en Guillem Boix militant del nostre nucli.

Veniu a escoltar-nos, a dir-hi la vostra… PreoCUPa’t de Barcelona!

Us hi esperem!

Benvingudes al bloc de la Cup Sant Martí