LA CUP DE SANT MARTÍ AL PRIMER PLE ORDINARI DEL DISTRICTE

El passat dijous 6 d’octubre, alguns membres de la CUP de Sant Martí vam assistir al primer ple ordinari del districte d’aquest curs polític i d’aquesta legislatura.

Degut a la poca transparència en la publicitat d’aquest acte, per part de l’ajuntament, no va ser possible presentar la petició, abans de 48 hores, per participar activament en aquest ple. Tanmateix, vam aprofitar l’ocasió per donar-nos a conèixer com a membres de la CUP de Sant Martí, tant al president del consell, el Sr. David Escudé Rodríguez, com a d’altres regidors i regidores: les cares de sorpresa davant la nostra presència es repetien.

Una vegada més, vam ser testimonis de com els grups polítics representats en el ple no porten la política a la realitat dels nostres barris i, igual que els lloros, no paren de repetir les mateixes consignes que els venen dictades des de les cúpules dels seus partits: CiU justificant la no construcció d’una escola bressol pública al Poblenou (considerant que les escoles bressol públiques fan la competència a les concertades), el PSC i ICV-EUiA erigint-se com els grans defensors de les polítiques socials (ja coneixem la seva trajectòria d’aquests anys), el PP demanant més presència policial als carrers, la instal·lació de càmeres de vídeo-vigilància als nostres barris i fomentant la política de la por

Amb aquest panorama, des de la CUP de Sant Martí treballarem per ser presents i actius en aquests consells de districte, serà difícil però hem de començar a treballar per canviar aquestes dinàmiques, cal que en el districte s’hi parli dels problemes reals del nostre territori i de la gent que hi vivim.

Què hi direm la gent de la Candidatura d’Unitat Popular?

  • Equipaments: Exigim la construcció de la Biblioteca i del Casal de Joves al Clot-Camp de l’Arpa i també el Casal de Joves del Poblenou. Cal consensuar amb les entitats del barri què fer de la Torre del Fang. També proposem ocupar els dos pisos superiors de Can Saladrigues per a una Escola d’Adults i l’Arxiu Històric del Poblenou i que l’Ajuntament compleixi el què ha promès en concepte d’equipaments.

  • Sanitat, serveis socials i educació: Cal ampliar serveis hospitalaris: l’Hospital del Mar col·lapsat per donar servei a Ciutat Vella, Sant Martí i, fins i tot, Sant Adrià de Besòs. També proposem ampliar oferta de Residències d’avis i àvies i l’oferta d’Escoles Bressol. Més que retallades, cal pujar la despesa social i col·locar-la als nivells dels principals Estats de la UE.

  • Polítiques ecològiques: L’Ajuntament ha d’impulsar horts urbans comunals en aquells solars públics o privats sense un pla arquitectònic definit, dotar-los d’un ús i evitar espais tancats i abandonats. Recollida porta a porta de la fracció orgànica. Crear un Mercat de productes ecològics rotatiu en els divers barris.

  • Habitatge i urbanisme: Des del consistori s’ha de treballar per aturar immediatament els desnonaments. A més, ampliar les zones de protecció urbanística i exigir el compliment amb els usos del sòl dedicats a equipaments per als barris per evitar la continuació dels casos Mediapro, MediaTIC, Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, Diagonal Mar, Fòrum i un llarg etc. També exigim diàleg i pacte amb les entitats dels barris per tal d’evitar els nyaps com les Glòries.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s