Tanquem el centre feixista Tramuntana!

tramuntUn tema que ens té altament preocupades i que a mesura que passa el temps i amb ell la inacció de l’Ajuntament, va en augment.

Parlem del manteniment de les activitats del Casal neonazi Tramuntana instalat al barri del Clot.

Al Gener, farà dos anys de l’obertura d’aquest local al barri i des de llavors, tret de declaracions polítiques i simbòliques, l’Ajuntament no ha actuat amb la determinació amb la que és d’esperar d’una institució democràtica que ha de vetllar per la cohesió social i en contra de posicionaments autoritaris i intolerants com els que el Casal Tramuntana representa.

Estem cansades de rebre la mateixa resposta per partt del regidor del Districte, el qual ens diu que no s’hi pot fer res més enlla de vigilar els moviments del local, i d’impedir les seves activitats públiques. Però la realitat ens diu que el Casal Tramuntana segueix fent activitats amb total normalitat dins i fora del local ( només cal veure el seu perfil oficial a facebook) i que a més és un lloc de trobada de persones violentes així com un punt de referència del moviment neonazi de l’àrea metropolitana.

No només ens preocupa moltíssim la inacció de l’ajuntament i de les autoritats del districte, sinó que a més a més ens genera una total incomprensió tenint en compte la situació política actual i el gran volum d’evidències que relacionen el Casal Tramuntana amb ideologies racistes,xenòfobes i totalitaries.

Fent un petit repàs a les fonts de comunicació del local i de notícies recents publicades a la premsa, no és difícil adonar- se de la vinculació evident entre el Tramuntana i moviment violents d’extrema dreta. Fent un petit repàs a internet podem trobar de forma evident aquests vincles, els Mossos d’Escuadra i la Guàrdia Urbana deuen haver pogut provar sobradament la nostra tesi ja que, segons ens assegura el Regidor, fa temps que s’hi dediquen.

Fa uns mesos, la Policia Nacional detenia a Sabadell un blogger acusat de fomentar l’odi i la violència a través d’internet. En el registre a casa seva se li van incautar multitut d’armes de tot tipus (porres, bats de beisvol, punys americans, navalles…) a part de diferent material de propaganda neonazi. Aquest individu és un habitual del Casal Tramuntana tal i com indiquen les fotos que ell mateix publica on s’el veu dins el local.

Un altre habitual del Casal Tramuntana és Alejandro F. Sabadellenc i conegut activista del moviment neonazi. Aquest individu, surt fotografiat en un homenatge a Rudolf Hess ( Mà dreta de Hitler durant la IIGM). Aquest individu, va viatjar durant aquest any en dues ocasions a Grècia on es reuneix amb els reesponsables d’Alba Daurada com a portaveu de PXC, tal i com es pot veure en les fotografies que ell mateix penja a internet.

Alba Daurada, un partit obertament neonazi, és el referent dels membres del Casal Tramuntana fins al punt que alguns porten el seu logotip tatuat. Cal que expliquem què és Alba Daurada?? Potser amb les últimes notícies que desgraciadament ens arriben de Grècia com el recent assasinat d’un antifeixista n’hi ha prou per esgarrifós i per reafirmar la nostra preocupació.

Agressions, intimidacions, pintades, atacs a seus, atacs contra el Principat, l’atac a la Blanquerna, l’assasinat de Carlos Palomino, de Guillem Agulló…

Què més cal per a que obrin els ulls? Què ha de passar al barri del Clot per a que es decideixin a actuar? Serà massa tart quan ho facin?

La solució als problemes mai és mirar cap a una altra banda, o almenys això és el que alguns desl partits professionals li demanen a Rajoy amb la crisi nacional. .

El 12 de Juliol de 2012, el Parlament va aprovar per unanimitat la resolució 707/IX, en la que es diu textualment “el Parlament insta al govern a investigar les activitats i les connexions del Casal Tramuntana del barri del Clot-Camp de l’Arpa de Barcelona, amb grups feixistes, racistes, xenòfobs i violents, i si s’en demostra la vinculació a ideologies que hi estiguin relacionades, adoptar les mesures que calguin per a tancar-lo, seguint els mecanismes legals pertinents.”

Què més cal? Què ha de passar?
Les entitats del barri, estem preocupadíssimes, però no deixarem de lluitar, perquè creiem que el feixisme cal combatre’l. I ho farem amb el vostre suport o sense. Ara bé, tenim en compte, que l’Ajuntament i les autoritats del Districte, com a institució que ha de garantir la convivència i la cohesió, fins que no doni ordre de tancar aquest local, serà responsable de la situació actual.

Quan tancaran el Tramuntana? Que sigui demà mateix! No n’esperem una altra i seguirem denunciant la situació fins que el tancament es faci efectiu.

Els comentaris estan tancats.