Els desallotjaments al Poblenou i la solidaritat veïnal

A__56HzCMAEj63EAhir al matí desenes d’agents de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona van desallotjar més de 60 persones de 3 naus del carrer Zamora al barri del Poblenou. Hi van haver 6 persones detingudes, que van ser alliberades posteriorment però amb processos d’expulsió oberts. El desallotjament es va executar per una ordre cautelar de l’Ajuntament, amb l’excusa de la seguretat i insalubritat de les naus. Les naus són propietat d’una promotora immobiliària.
Foto: poblenou.org
Aquest desallotjament no és un cas aïllat. La política de l’Ajuntament de Barcelona està molt lluny de les bones paraules i intencions que diu en els seus comunicats públics. Durant el darrer any i mig al barri del Poblenou més de 200 persones han estat desallotjades dels assentaments on vivien. Centenars de persones viuen en condicions precàries enmig dels hotels i oficines del modern districte tecnològic del 22@.

BABzPD6CUAAvd6kAhir al vespre un centenar de persones ens vam concentrar davant de la Prefectura Superior de Policia a la Via Laietana per exigir l’alliberament dels 6 detinguts en el desallotjament (5 a Via Laietana i 1 a comissaria de Les Corts). A quarts de 9 del vespre totes les detingudes havien estat alliberades, però amb un procediment obert per expulsió per no tenir la documentació en regla.
La concentració va derivar en una manifestació que, baixant Via Laietana, va arribar a la Plaça de Sant Jaume.

Aquestes persones sobreviuen treballant en la recollida de la ferralla i sols reben l’ajuda i la solidaritat de les xarxes veïnals poblenovines. Aquestes veïnes només són noticia quan hi ha un desallotjament o un incendi.

Defensem que són veïnes amb tots els drets i deures.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s