En defensa del Transport Públic, actuem!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Imatges de poblenou.org
El passat dimecres 25 de gener al vespre, desenes de persones van participar en la convocatòria extraordinària de l’Assemblea Social del Poblenou, per tractar el tema del transport públic, a la parada de metro del Poblenou. Es van repartir octavetes i es va celebrar assemblea a l’interior de les instal·lacions.

Tant la pujada de les tarifes, la reducció en el servei i les retallades en els drets de les treballadores havien causat una gran alarma i indignació al barri. Un grup de persones van crear al desembre un grup de treball, dins l’Assemblea Social del Poblenou, per informar-se, donar propostes i crear xarxa.

El dimarts passat, quan una vintena de persones es concentraven al costat de la parada del metro de Poblenou disposades a començar l’assemblea, van aparèixer 2 agents dels Mossos d’Esquadra i 4 de la Guàrdia Urbana que es van dirigir cap als concentrats, demanant pel responsable. La resposta unànime va ser que no n’hi havia cap de responsable, que eren de l’Assemblea Social i que es reunien allà per parlar sobre la crisi en el transport públic. Els agents van continuar insistint referint-se a una llei de concentracions. Finalment es van retirar mantenint-se sempre presents i fent-se notar, tal com es pot veure en les imatges.

La convocatòria va tirar endavant amb normalitat. Es van repartir octavetes i es va fer soroll per fer-se notar. Al baixar al vestíbul per començar l’assemblea es va fer notar que un dels companys de l’Assemblea Social, en Rafa de la comissió de diversitat funcional, no podria baixar ja que a part que només hi ha un accés i aquest no està adaptat per persones amb mobilitat reduïda. Un cop a baix va començar l’assemblea dins de la més absoluta normalitat. Primer es van repassar les retallades i les reivindicacions de l’assemblea. Després va parlar un company de TMB que ens va fer partícips de la seva lluita i de l’impacte en el servei que tindran les retallades. També va reflexionar sobre els sous dels alts càrrecs i dels “gestors” . Finalment es van repassar les nombroses convocatòries i es va baixar al metro per fer una acció simbòlica informant als usuaris de la lluita en defensa del transport públic.

Noves convocatòries: el dimecres 1 de febrer

L’Assemblea Social del Poblenou organitza, el proper dimecres 1 de febrer a les 19h, una taula rodona en defensa dels transports públics a la Biblioteca Manuel Arranz del Poblenou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s